Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Tanulmányok, kiadványok

 1. Szülők interneteznek a gyerekkel (leadkép, 120x80)Windows családbiztonsági beállítások

  2017.02.21. 14:23

  Amennyiben Windows-t használ a legegyszerűbb ingyenes megoldás a Windows saját beépített szűrőrendszere a Windows családbiztonság. A rendszer viszonylag tág határok között engedi korlátozni a gyermekek tevékenységét. Beállíthatunk időkorlátokat, engedélyezett vagy tiltott időszakokat, azt, hogy milyen programokat, játékokat futtathat és természetesen azt is, hogy mely weboldalakhoz férhet hozzá.

 2. mediatudatos_oktatas_kiadvanyok_120x80px.jpgKiadványok a médiatudatos oktatásért

  2015.09.18. 09:36

  Tudásbázis a médiatudomány és a kommunikáció területén tevékenykedő kutatóknak, oktatóknak, a 6–16 éveseket tanító pedagógusoknak, a szülőknek, nevelőknek.

 3. link-ikon 120x80Ártalmas médiatartalmak tartalomelemzése

 4. PDF fájl (120x80)László Kinga és Puhl Gábor: Gyerekek a képernyő előtt - Szülők gyermekeik tévénézési szokásairól

  2014.12.05. 15:25 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság