Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Internet: Letölthető szűrőszoftver elérése

Óvja gyermekeit letölthető szűrőszoftverrel a káros internetes tartalmaktól!

A világháló mára a gyerekek életének szerves részévé vált. Legtöbbjük saját okostelefon, táblagép, PC, notebook segítségével szörfözik, játszik, él közösségi életet a neten. Magyarországon a 9-16 éves gyerekek több mint kétharmada rendelkezik legalább egy közösségi oldalon saját profillal. A felmérések szerint az okostelefonok aránya a gyerekek körében már 80 százalék fölé emelkedett, de a teljes értékű, internetezésre alkalmas táblagépeket is egyre többen használják.

Fontos tudni róla, hogy az interneten számos veszély (pornográfia, erőszak, személyes adatokkal visszaélés, zaklatás stb.) leselkedik a kiskorúakra, amikkel szemben megfelelő védelmet lehet és kell kialakítani. Gondoljon bele: saját bevallásuk szerint a gyerekek csaknem negyede került már kapcsolatba az interneten olyan személlyel, akit korábban nem ismert, közel harmaduk pedig személyesen is találkozott egy-egy ilyen új „ismerőssel”!

Ezért fontos – az általános médiaműveltség, médiatudatosság fejlesztése mellett – olyan technikai megoldásokat alkalmazni, amelyek a gyerekeket védik a veszélyes tartalmaktól. Az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatók 2014. július 1-jétől kötelesek honlapjukon valamilyen gyermekvédelmi szűrőszoftvert letölthetővé és használhatóvá tenni az érdeklődőknek. Sok szülő hallott már ilyenről, de csak alig tizedük alkalmazza. A szélesebb körben történő elterjedéshez szükséges, hogy felismerjük: a felügyelet nem a gyermek ellen van, hanem épp az ő érdekében. Ezzel lehet megvédeni a nem kívánatos tartalmaktól, a túlzott számítógép- és internethasználat okozta károktól, az adatszivárgástól és más egyéb veszélyektől.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a teljesség igénye nélkül összegyűjtötte, hogy milyen megoldások találhatóak jelenleg a piacon. Van köztük magyar és angol nyelvű is, fizetős és ingyenes szoftver is, de akad közöttük olyan is, amely csak iskolák számára elérhető. Azt javasoljuk gondolja át pontosan mik az igényei egy szűrőszoftverrel kapcsolatban és az alapján válasszon a felsorolt lehetőségek közül.

A részletekért kattintson az alábbi képre:

szűrőszoftver gomb

Az alábbiakban pedig egy pár lépésben letölthető szűrőszoftvert ajánlunk, amely teljes körű védelmet kínál.

A Norton Family szűrőprogram funkciói:

Internetes felügyelet

Lehetővé teszi, hogy gyermekei szabadon fedezzék fel az internetet, miközben tájékoztatja Önt az általuk meglátogatott webhelyekről, és eszközöket nyújt Önnek, hogy segíthessen gyermekeinek elkerülni a nem megfelelő tartalmakat.

Közösségiportál-felügyelet

Az alkalmazással betekinthet gyermeke közösségi médiafogyasztási szokásaiba, beleértve, hogy milyen gyakran jelentkezik be a Facebookra a számítógépről, illetve milyen nevet és életkort használ a profiljában.

Keresés-felügyelet

Megmutatja, hogy gyermeke milyen szavakat és kifejezéseket használ a számítógépen indított keresésekben, így Ön megismerheti, hogy mi foglalkoztatja gyermekét, és biztonságban tarthatja a nem megfelelő tartalmaktól.

Személyes adatok védelme

Segít, hogy gyermekei ne adjanak ki véletlenül személyes adatokat a számítógépről, beleértve a telefonszámukat, címüket, az iskolájuk nevét vagy az e-mail címüket.

Időkorlát

Irányíthatja, hogy mennyi időt tölthetnek a gyermekei online a számítógépet használatakor. Egyszerűen beállíthat időkorlátokat vagy ütemezheti, hogy a nap vagy a hét melyik részén lehetnek a gyermekek online.

E-mail riasztások

Tudatja Önnel, hogy a gyermekei mikor próbálnak hozzáférni egy letiltott weboldalhoz, így beszélgetés kezdeményezhet velük a megfelelő tartalommal kapcsolatban.

Hozzáférési kérelem

Lehetővé teszi a nyílt megbeszélést: gyermekei üzenetet küldhetnek Önnek a Norton Family alkalmazáson belül, ha kivételesen eltérést szeretnének kérni a házirendtől, vagy hozzáférési engedélyt szeretnének kapni egy letiltott oldalhoz.

Szülői mobilalkalmazás (külön kell letölteni)

Folyamatosan tájékozódhat gyermekei online tevékenységeiről az iPhone®, iPad® vagy Android™ mobileszközökről, valamint beállításokat is végezhet útközben.

 1. PDF fájl (120x80)Szűrőszoftver katalógus

  2017.02.22. 16:23

 2. Norton Family (lead)Norton Family szűrőszoftver

  2015.02.10. 13:19

  A Norton Family termék, magyar nyelvű változata az onlinefamily.norton.com oldalról egy rövid regisztrációt követően bármely egyéni felhasználó számára díjmentesen elérhető.

 3. Norton Family (lead)Norton Family program telepítési útmutató (videó)

  2015.02.10. 13:00

  A Norton Family program gyermekei biztonságos internetezését segíti. A program telepítési útmutatója az alábbi linken tekinthető meg.

 4. Norton Family (lead)Norton Family telepítési útmutató (pdf)

  2015.02.10. 12:59

  A Norton Family program gyermekei biztonságos internetezését segíti. A program telepítési útmutatója az alábbi linken tekinthető meg.

Keresés a rovatban

-tól -ig

Címkefelhő

 1. tartalomszűrés

Óvja gyermekét a káros tartalmaktól!

Egyszerűen használható szűrőszoftverrel gyermekei is biztonságosan használhatják az internetet.